Uppskattad laddningstid

#1
I menyn för "energiinfo" visas förväntad laddningstid, både för stationär och bärbar laddare. T.ex. kan displayen visa 2:35 för bärbar laddare (maxlast 8 A). Kopplar man in laddsladden visar displayen, efter ett par sekunders betänketid, 4:40. Detta stämmer bra med verklig laddtid men jag förstår inte varför den skiljer så mot värdet under energiinfo.

Jag har också noterat att den bärbara laddaren alltid visar hög inställd strömstyrka "H" trots att jag ställt in laddning med låg ström vilket skulle visas med "L" på laddaren. Det verkliga strömuttaget är 8 A.

Någon mer som har sett samma fenomen?


Niro plug-in lev feb 2018
Annons

Re: Uppskattad laddningstid

#2
Ja, jag har ställt ner effekten till låg via inställning i bilen. Även laddboxen lyckades jag ställa i L-läge en gång. Men nästa gång stod den på H igen, av sig själv. Det viktiga är att effekten verkligen är låg, 1,2 kW. Ingen (större) risk för överbelastning på den fasen.

Re: Uppskattad laddningstid

#3
Det är möjligt att "energiinfo" menyn endast visas på GPS försedda bilar. Nu senast tyckte energiinfosidan att det skulle ta 4:25 för att ladda fullt medan laddningstiden som kommer upp när man kopplat in laddaren visade 7:50. Är jag ensam om felberäkningen av laddningen månntro?
Niro plug-in lev feb 2018

Re: Uppskattad laddningstid

#5
Nja, det tror jag inte. Maxström med bärbar laddare är 12 A och inställd ström 8 A vilket ger en kvot på 1.5 medan felvisningen är en faktor 1.8 fel. Dessutom visas 2 olika laddningstider. En för bärbar laddare och en för normalladdaren (=fast monterad). Kvoten mellan dessa 2 tider stämmer med den inställda maxströmmen för de olika laddningsvarianterna.
Niro plug-in lev feb 2018
Annons
Skriv svar

Återgå till "Niro Plug-In Hybrid"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster