Garanti?

#1
Undrar bara om någon vet om en sprucken ruta täcks av garantin? Finns inget stenskott någonstans vid sprickan. Tänkte om det var spänningar i den? Pratade dock med en kia återförsäljare idag och han påstod att den inte kan spricka utan stenskott då den sitter limmad utanpå karossen och inte i om ni förstår. Så då kan dom inte påstå att det har med att göra om man nu har kört i en håla, på en trottoar, sänkt bilen etc ju?

Vill höra om ni varit med om detta? Ska även fixa en bild på själva utgångsstället på rutan


Kia Ceed Sw Gt-Line 2016

https://www.garaget.org/?car=406062
Annons

Re: Garanti?

#2
Har för mig att det finns garanti för glas, men den är ytterst begränsad. Typ 100 mil eller 1 månad. Kommer inte ihåg exakt men nåt i den stilen.
KIA Sportage Special Edition 1.7 CRDi

Re: Garanti?

#3
Går inte på garanti.. fick självspricka i min vindruta och det tog inte Kia. Enda gången dom tar vindruta på garanti är om värmeslingan i nederkant till torkarbladen blir defekt.
Kia cee'd sw GT-line -16, Kia cee'd sw SPII -15

Re: Garanti?

#4
FilipLyxell skrev:Går inte på garanti.. fick självspricka i min vindruta och det tog inte Kia. Enda gången dom tar vindruta på garanti är om värmeslingan i nederkant till torkarbladen blir defekt.

Värmeslinga?
Kia Cee´d Special edition 2, 1,6 crdi 2015, Dark gun metal.

Re: Garanti?

#6
Du har en värmeslinga som går i vindrutan som aktiveras när du slår på defeosterläge på klimatanläggningen, det är för att värma upp torkarbladen om dom har frysit fast
Kia cee'd sw GT-line -16, Kia cee'd sw SPII -15

Re: Garanti?

#8
Från vilket år och på vilken modell finns det? har en ceed -sw se2 2015 och där har aldrig värmts upp något nere vid torkarna. Aldrig.
Kia Cee´d Special edition 2, 1,6 crdi 2015, Dark gun metal.

Re: Garanti?

#9
Bör finnas på alla JD 2013-. Går igång vid knapptryckning defroster vindruta.
Det är bara en tunn slinga nere i det svarta fältet på rutan där torkarna ligger, och det går inte att se när man sitter i bilen (märks endast vid kortslutning då det ryker och luktar bränd elektronik)
KIA Sportage Special Edition 1.7 CRDi
Annons
Skriv svar

Återgå till "Generella diskussioner"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster