Ljusbild, halvljus

#1
Har en Kia Cee´d 2010, halvkombi.

Går det att ställa in ljusbilden med något reglage?
Noterade att halvljusen hade lite olika riktning höger resp. vänster).
Har själv bytt belysning och bilen har alltid gått genom besiktningen, ...och är rätt säker på att jag fått H7-lamporna på rätt position.
Men om det inte finns något reglage så får jag montera lös dem och försöka sätta dit dem igen, dvs. om något blivit fel.
Skall tillägga att jag läst i instruktionsboken men hittar inget om något reglage.

tack på förhand!


Annons

Re: Ljusbild, halvljus

#3
HellboyElvis:
Tack för svaret.
Kan du beskriva lite mer i detalj var reglaget sitter=¨
När du skriver "lång stjärnskruvmejsel" tolkar jag det som det är en bit nedanför damm-skyddet (dvs. som man plockar bort) ?

Re: Ljusbild, halvljus

#4
Du ska inte plocka bort eller lös något. Det finns justeringar på utsidan av lykthuset. Borde finnas med i intruktionsboken. Annars åk till vilken verkstad som helst och låt dom göra det mot ljusbox. Blir bäst så och är ett 2 minutersjobb.
Kia Cee´d Special edition 2, 1,6 crdi 2015, Dark gun metal.

Re: Ljusbild, halvljus

#6
"Du ska inte plocka bort eller lös något. Det finns justeringar på utsidan av lykthuset. Borde finnas med i intruktionsboken. Annars åk till vilken verkstad som helst och låt dom göra det mot ljusbox. Blir bäst så och är ett 2 minutersjobb."


Tack för svar!

Det finns dessvärre inget om detta i vår instruktionsbok.

En komplettering...
När jag skrev "plocka bort damskydd" menar jag det runda lock som måste plockas bort så fort man ska göra något koppla till belysning för att kunna få in hand, skruvmejsel eller dylikt. På vår 2010:a är det supertrångt bakom lyktorna och dammskyddet bygger ut ca 3cm. Om reglaget ej ligger i närheten av dammskyddet så är jag helt med på noterna att det ej behöver plockas bort (fick bara uppfattningen att det liksom låg under lyktan utifrån det första svaret).

Finns det någon som kan posta en bild på det aktulle skruvhålet/reglaget vore jag ytterst tacksam.
Annons
Skriv svar

Återgå till "Problem"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster