Re: Bränsleförbrukning nya Optima 1.7CRDI och 2.0T

#11

Senaste inlägget från föregående sida:

Hej,

Beror mycket på din körrutin. För min del som pendlar till jobbet, ca 4 mil, och kan ladda både där och hemma passar PHEV perfekt. Pendlingskostnaderna är minimala jämfört med att köra en diesel eller bensin.

Kör man däremot mest långkörning kanske diesel passar bättre, men en PHEV drar ändå ca 0.55 på långkörning, och då är det en bensinare. Skulle tom påstå att man kan komma under 0.5 om man kan undvika 110-vägar. Senast Luleå till Sundsvall drog bilen 0.54, och den stämmer bra när man sedan räknar på tanken.

Driftkostnaden är billigast med en PHEV alla gånger, sedan tillkommer merkostnaden i inköp. Den är lite svårare att räkna hem :)


Annons

Re: Bränsleförbrukning nya Optima 1.7CRDI och 2.0T

#12
iuridae skrev:Hej,

Beror mycket på din körrutin.


Tack. Själv så pendlar jag med lokaltrafik och bilen står mest still under veckorna. Blir normalt inga kortare sträckor än 3 mil enkel väg och långt från alltid det finns möjlighet till laddning externt. Annan faktor är att jag även drar husvagn (1300 kg). Förbrukning Luleå - Sundsvall med PHEV och husvagn hade varit intressant att få uppgift på,

Re: Bränsleförbrukning nya Optima 1.7CRDI och 2.0T

#13
Tar jag det lugnt och kör en lkängre sträcka i ~80km/h så har jag fått färddatorn att visa 0.41l/mil. När jag inte bryr mig alls och kör som jag vill, drar på vid påfarter, omkrörningar osv så har den aldrig legat över 0.62l/mil. 0.60l/mil visar den nu efter att ha gått ner en bit efter en lugn långresa.
Kia Optima SW GT-Line 2017
Kia Picanto 2016
Kia Cee'd Sportswagon Executive 2013 (nya utmaningar hos ny ägare)
Kia Picanto Komfort 2011 (påkörd och begraven)
Annons
Skriv svar

Återgå till "Optima"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster