Annons

Re: "Kampanj" - byte av hybridmotor

#12
Inte säkert du blev lurad. Om man kan konstatera att det läcker från en slang i första skedet, finns det all anledning att prova byta ut slangen, för att sedan göra ett nytt test. Men slangarna brukar inte läcka, och om testet underkänns (med hela och täta slangar) ska elmotorn bytas.
KIA Sportage Special Edition 1.7 CRDi

Re: "Kampanj" - byte av hybridmotor

#14
Kanske det kan vara felet på min bil också.
Har märkt sedan 3000 milaservicen att den drar mera bränsle.
Nu i vinter så ligger jag på ca 0.7 l i snitt och det har inte varit så kallt så det skulle vara förståeligt att den skulle dra mera bränsle.
Kör som jag brukar, varken bus eller snigel, ändå mycket bränsle.
Om jag kollar på mätaren för körsätt, så ligger jag numera på ca 70-75% i eko, 10-20% i normal och 5-20 i sport.... (går mycket på bränsle och laddar upp hybridbatteriet till nästan fullt, sedan ett tag på batteri, för att sedan börja om med att ladda).
Förut så låg jag mest i ekoläget och ett par % i normal när jag tankat.

Har påpekat detta för min återförsäljare, men fick till svar att det var vinter och vinterdäck, och att det "inte" var så hög förbrukning....hade det varit 10-15L/100Km då hade det varit ett fel... men det är ju 3,2 liter mer än utlovat på 3,8 liter (vet att dessa siffror ska man ta med en stor nypa salt) och att det är vinterdäck på.
Hade förbrukningen var på runt 0,5 liter hade jag köpt det, men 0,7 liter...
Förra vintern låg jag på runt 0.5 i snitt...
Nu: Kia Niro 2017 Hybrid 141 HK, 6-DCT, Pluspaket 1 :)
Har haft: Kia Sportage 2006 2.0, 4WD, 142 HK, 5-vxl :)

Re: "Kampanj" - byte av hybridmotor

#15
Har varit i kontakt med verkstaden igen, och på måndag är det dags! Då ska de, enligt vad de själva säger, "byta hela hybridmotorn". När jag ifrågasatte om det verkligen var hela motorn så svarade dom att det är det, men att den är stor som en växellåda och det därför låter som en större grej än vad det är. Däremot tar det hela dagen.

Återkommer efter måndag med ev. erfarenheter av det.
KIA NIRO 1.6 HYBRID DCT6 2017, Pluspaket 2, Rich Espresso

Re: "Kampanj" - byte av hybridmotor

#17
Efter bytet av hybridmotor har jag faktiskt inte märkt någon större skillnad. Möjligen byter den lite mindre märkbart mellan el och bensin (vilket ibland kunde vara lite ryckigt) men inget annat. Bensinförbrukningen har gått ned, men det kan lika gärna vara värmen och snällare körning.
KIA NIRO 1.6 HYBRID DCT6 2017, Pluspaket 2, Rich Espresso
Annons
Skriv svar

Återgå till "Niro"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster