Re: Trasig stötdämpare

#11

Senaste inlägget från föregående sida:

Rotzelleri skrev:
HellboyElvis skrev:Ingen fara att köra med till verkstadsbesök. Du fick ju en tid väldigt fort dessutom. De flesta verkstäder ligger 3-4 veckor fram i planeringen, speciellt nu under hjulbytesperioden...
Den bruna delen är ett genomslagsskydd om stötdämparen skulle gå hela vägen i botten (vilket den i princip aldrig gör) och har inte mer funktion än så.
Bilder är jättelätt att lägga in på mobilen via Tapatalk. Bara trycka på ikonen och lägga upp. Väldigt smidigt.


Jo. Den bruna delen skyddar också kolvstången ifrån bös. Men oaktat vilket så är det inget farligt fel, så du lär kunna köra några veckor innan verkstaden byter dämparna.ok, hoppas garantin täcker. jag har haft mycket småfel på min bil hela tiden. :-/


Annons

Re: Trasig stötdämpare

#12
Har tittat på en sådan nu. Gummit är bara upptryckt och klämt i stötdämparinfästningen. Så bara rengör lite och tryck upp gummit igen. Nya dämpare är likadana, så utbyte blir inte "bättre" och är det inget fel på befintlig dämpare kommer verkstaden bara trycka upp gummit.
Bild
Bild

Re: Trasig stötdämpare

#13
HellboyElvis skrev:Har tittat på en sådan nu. Gummit är bara upptryckt och klämt i stötdämparinfästningen. Så bara rengör lite och tryck upp gummit igen. Nya dämpare är likadana, så utbyte blir inte "bättre" och är det inget fel på befintlig dämpare kommer verkstaden bara trycka upp gummit.
Bild
Bild


ok, det låter ju lugnande. Jag har ju tid till Kia i morgon. Jag ska dit lämna bilen få en lånebil och åka vidare till jobbet. Det kanske är helt onödigt då. ? :-/

Jag tryckte faktiskt fast den hjälpligt redan när jag bytte till vinterhjul men tänkte att så lätt kan det ju inte vara.

Re: Trasig stötdämpare

#14
Var in till Kia. De gjorde ingenting åt det. De menade att den ska sitta så och att den av sig själv kläms fast när bilen gungar och stötdämparen åker i hop. De menade att jag antagligen kommit åt den när jag bytte däck.
Annons
Skriv svar

Återgå till "Problem"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster