ACP alt. AA Kia Sportage 2016.

#1
Söker mig galen på detta och har inte funnit ett svar jag är nöjd med. Hoppas det finns någon som kan ge lite pinnar på brasan?

Kan jag få Apple Car Play alt. Android Auto på min Kia Sportage som är utplockad innan dec 2016?
Jag vill tro att det är enkelt. ACP och AA är mjukvara. Ingen krävande mjukvara. Borde det då inte gå att lägga in i efterhand på mediaenheten?
Jag vill tro att det borde bara vara att uppdatera mjukvaran, programmet för mediaenheten så är det klart? Det kan inte vara att det måste in en ny hårdvara?
Jag förstår att den så kallade "mute" knappen på ratten blir något annat men vad gör det?

Jag har försökt mig tokig på att komma åt de delar som vissa andra kommer åt i mediaenheten. Visst, jag kommer åt den "hemliga menyn" men jag har inte lyckats komma in i Windows CE sektionen som vissa andra har visat på olika youtubevideor. Verkar som att den "hemliga menyn" är mer spärrad i Sverige?

I min enkla pirattänkande hjärna klickar idén; Släng in mjukvaran som finns i en 2017 och vipps så funkar det? Inte riktigt så men nästan.. Ni förstår vart jag vill..
är det någon som vet om själva mediaenheten skiljer sig mellan en 2016 och 2017 eller om det som sagt bara är mjukvaran som skiljer sig?

Eller? Går det att lämna in bilen, få programvaran (menar inte kartorna) uppdaterad så jag får samma programvara som sitter i en 2017? Det borde ju gå??

Jag vet att det på en bökigt sätt ska gå att spegla telefonen till mediaenheten men är inte ute efter det.

Någon bättre vetande där ute?


Annons

Re: ACP alt. AA Kia Sportage 2016.

#2
Ta ut SD-kortet ur Navin och titta.
Står det 2.x på kortet så kan du INTE få AA/CP då den är hårdvarubegränsad.
Står det int1.x så får du AA och CP vid en uppdatering.
Och uppdateringen gäller BÅDE kartor och mjukvara i AVN-enheten. Man kan inte bara uppdatera en av sakerna, då funkar inte Navin.

Re: ACP alt. AA Kia Sportage 2016.

#3
Det står såklart conpact 2x på det.
Men surskallig som jag är och med min tekniska kunskapsnivå (Inte bäst men heller inte sämt:) så vill jag inte riktigt köpa att det är hårdvaru baserat. Tex Android auto körs ju från telefonen.. Därav behovet att kunna koppla in telefonen med sladd.. Allt som har med denna funktion att göra är Mjukvarubaserad förutom hårdvarudelen som då är telefonen.

Detta är ju den direkta anledningen till varför man har kunnat tillgodose äldre bilar med AA, eftersom hårdvarudelen tas ut från telefonen.

Kan inte kodningen, hur den ser ut men det som i princip ska göras är att AA ska speglas till AVN. "Fulspegla" telefonen kan man göra och på så vis och få igång AA. Men detta blir inte helt riktigt.

Vad jag har hittat så finns det snubbe i Portugal? Spaningen? Som har uppdaterat 2016 AVN till 2017. Linguistiska begränsningar gör mig en aning osäker.

Jag får försöka hitta en central kontakt på Kia Sverige..

Jag tycker det borde bara vara att uppdatera AVN med programmet. AA och ACP är mjukvaror som körs över telefon..

Men tack för snabbt svar. Jag får säkert ge mig då ingen kommer testa detta i Sverige.. Men ser jag inga speciella specs på AVN2016 vs. AVN2017 så håller jag på min tro.. :)

Re: ACP alt. AA Kia Sportage 2016.

#4
Är väl inte helt omöjligt att det går att hacka in AA i AVN 2.x på något sätt, men utan att vara nån datorspecialist skulle jag tro att det blir jobbigt för processor och internminne att hålla sådana appar flytande och utan kraschar.
Men det är bara mina egna gissningar.
Officiellt går det iallafall inte, då hade det funnits ute redan.
Annons
Skriv svar

Återgå till "Elektronik, luftkonditionering och multimedia"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster