Spelar det någon roll vilken laddkabel man köper?

#1
Hej! Vi får hem vår Niro PHEV på tisdag och håller som bäst på att sätta oss in i det här med laddning och har två funderingar. Som jag har förstått så går det att använda sig av laddstolpar med högre laddeffekt än de 3,7 kW som Niro klarar av att ta emot. Först och främst - stämmer den informationen eller finns det någon nackdel med att ladda vid en stolpe som kan ge, exempelvis, 11 kW?

För det andra, spelar det någon roll vilken laddkabel (mode 3, typ 2) som vi köper? Jag tänker framförallt på om vi köper en sladd för 3,7 kW, t.ex. den här, https://www.clasohlson.com/se/Laddkabel ... -3/36-7273 - går den att använda i alla laddstolpar eller är den begränsad till stolpar som ger 3,7 kW?


Annons

Re: Spelar det någon roll vilken laddkabel man köper?

#2
Oberoende av laddstolpens prestanda kommer Niro PHEV maximalt att dra ut 3.7 kW, det är alltså ofarligt att koppla in laddkabeln i stolpar som har högre kapacitet.

Eftersom Niro PHEV drar maximalt 3.7 kW kan du införskaffa kabeln som du länkade och använda den på vilken laddstolpe som helst, förutsatt att den har Mennekes Typ 2 kontakt (vilket är standard i EU). Den enda begränsningen med kabeln är att den inte kan ladda snabbare än 3.7 kW. Kabeln blir därmed en "flaskhals" om du t.ex. laddar en bil som kan ladda snabbare än 3.7 kW.

Jag har själv den modellen av kabel som du länkade och den har fungerat felfritt på alla platser jag har laddat.
Kia Niro PHEV 2018 PP2
Annons
Skriv svar

Återgå till "Niro Plug-In Hybrid"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst