Optimera en KIA Sportage bensinare

#1
Har nyss införskaffat en KIA SPORTAGE 1,6 EX KOMF 2012 bensinare och den upplever jag som en smula trött med bara 135 Hk. Tänker mest vid husvagn / släpvagnskörning och långa turer att det blir störande. Hur fungerar det att få ut mer effekt och samtidigt kanske få ner bränsleförbrukningen.

Vet att man kan "chippa" en diesel men hur går det till med en bensinare rent faktamässigt finns det chip till de med och hur många Hk kan man få ut av ett typ optimera ett steg 1 och vad kostar det? Har ett år kvar av garantin så det kanske är bättre att vänta ut det om nåt skulle hända för garantin gäller väl inte om man optimerat motorn eller?

Alla tips emottages tacksamt och skriv gärna förklaringen på en 6 årings nivå då jag inte begriper mig på bilar för fem öre. :) Söker även efter ett par snygga fälgar med lågprofilsdäck 19-20" ej svarta, målade eller krom utan borstad eller polerad aluminium i Värmlandstrakterna med omnejd.
Om just du har just du några såna att sälja så skicka ett Pm och bifoga gärna bilder.

Ha en riktigt bra dag :)


Annons

Re: Optimera en KIA Sportage bensinare

#2
Om du har garanti kvar på bilen ryker den om du börjar trimma.

Att försöka klämma ur fler hästar ur 1.6 bensin är inte enkelt, och att bara chippa en standard sugbensinare ger dig kanske 5 hästar (på sin höjd). Och det tillverkas inte många chip utifrån detta. Och du kan DEFINITIVT inte få BÅDE högre effekt och lägre förbrukning med sugbensinare.

Hade det däremot varit en turbo (vilket inte fanns på Svensk marknad) hade det varit betydligt enklare.

Samma sak med turbodiesel, också väldigt lätt att klämma ur 40 extra hästar med bara ett litet påhäng på motorelektroniken.
KIA Sportage Special Edition 1.7 CRDi
Annons
Skriv svar

Återgå till "Modifikationer och tillbehör"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster