Växeln går inte in

#1
Hej! Har precis investerat i min tredje Kia, en Niro Plug In. Första, men definitivt inte sista gången jag köper elbil, fantastiskt trevlig. :)

Men det är något skumt med växellådan tror jag. Det har hänt ett par gånger nu att trots att jag lägger i back eller D så blir det något slags friläge? Idag höll jag på att rulla in i bilen framför när jag lagt in backen (den rullade framåt, jag stod i en backe)! Jag måste stänga av bilen och sätta på den igen för att få i växeln.

Ska det vara så? Har jag missat något?


Annons

Re: Växeln går inte in

#2
Låter konstigt. Det enda jag har varit med om är att bilen inte vill köra ifall man har för bråttom med att lägga i växel precis när man startar den. Måste låta den "låta" klart med alla startljud :)

Re: Växeln går inte in

#3
Det är nog jag som gjort fel har jag förstått nu, om man inte vrider nyckeln hela vägen så går inte växlarna in utan det blir friläge och bilen kan rulla. Lätt att missa när det inte finns något motorljud -
eller så är det jag som är korkad. :roll:

Re: Växeln går inte in

#4
Nu vet jag hur det gick till. Om jag vrider om nyckeln snabbt hela vägen, då startar inte min bil (vi har ingen startknapp). Lägger jag då i backen så blir det friläge och bilen kan rulla. Lite läskigt när man parkerat i en backe...
Annons
Skriv svar

Återgå till "Niro Plug-In Hybrid"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst