Röstigenkänning

#1
Har precis köpt en ny Kia Niro Hybrid och lagt in två mobiler. Om jag ansluter min iPhone till en sladd och använder CarPlay så fungerar allt perfekt när jag ska ringa upp en person. Jag trycker bara på knappen på ratten och pratar med Siri. Men om jag väljer att inte koppla en sladd till mobilen utan väljer att inte använda CarPlay utan bara ansluta mobilen via Bluetooth fungerar inte knappen på ratten. Jag får då upp ett felmeddelande som säger ”Den här funktionen är tillgänglig när en telefon med stöd för Android Auto eller Apple CarPlay ansluts via USB”
Man måste väl inte alltid koppla mobilen med en sladd. Ska tillägga att jag utan problem kan ta emot ett samtal med grön lur på ratten utan att koppla den till en sladd.


Bilagor
6EF9ADEC-BA10-493F-A678-01269543215E.jpeg
Annons

Re: Röstigenkänning

#3
Larzen skrev:Har precis köpt en ny Kia Niro Hybrid och lagt in två mobiler. Om jag ansluter min iPhone till en sladd och använder CarPlay så fungerar allt perfekt när jag ska ringa upp en person. Jag trycker bara på knappen på ratten och pratar med Siri. Men om jag väljer att inte koppla en sladd till mobilen utan väljer att inte använda CarPlay utan bara ansluta mobilen via Bluetooth fungerar inte knappen på ratten. Jag får då upp ett felmeddelande som säger ”Den här funktionen är tillgänglig när en telefon med stöd för Android Auto eller Apple CarPlay ansluts via USB”
Man måste väl inte alltid koppla mobilen med en sladd. Ska tillägga att jag utan problem kan ta emot ett samtal med grön lur på ratten utan att koppla den till en sladd.


Ja så är det, på 2018 modellerna måste man tydligen ha sladden i för att kunna använda Carplay eller Android Auto samt röst igenkänning.
Jag har pluspaket 2 vilket innebär att jag även har laddplatta. Vilket är helt meningslöst när jag ändå måste ha sladden i för att kunna använda mig av Carplay eller Android auto på våra telefoner. Andra bilfabrikanter använder sig av både Bluetooth eller kabel för kommunikation med telefonen fullt ut.
Hoppas det kommer en uppdatering som gör att de ändrar på detta. Kommer ju aldrig att nyttja laddplattan på det sätt som det är tänkt.
Annons
Skriv svar

Återgå till "Niro Plug-In Hybrid"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster