Annons

Re: Kia Niro PHEV - fel på laddare

#26
Vi hämtade vår nya Kia Niro igår och hann inte mer än komma hem innan vi kunde konstatera att den inte tog laddning. Precis samma symptom som beskrivs här i tråden. Det klickar i bilen när kontakten ansluts men låshaken faller inte ner. Laddindikatorn blinkar rött. Skulle få tid till verkstad i veckan men vi hann hitta den här tråden och även för oss hjälpte det att dra i nödvajern. Är det egentligen tänkt att nödvajern ska öppna hela luckan? Jag drog inte speciellt hårt i vajern, bara någon centimeter. Under tiden förblev luckan stängd. Eftersom jag var osäker hur hårt eller långt man egentligen skulle dra så lät jag det vara så och öppnade luckan manuellt varpå jag testade laddning och det fungerade. Tack!

Re: Kia Niro PHEV - fel på laddare

#27
Ingolf skrev:Precis samma som för mig, är en kontakt innanför kofångaren som behöver bytas. Nu kanske reservdelslagret har kommit igång så du får väl förhoppningsvis din kontakt snabbare än vad det tog mig och minst två andra som också hade fått samma fel. Tar ca 1-2timmar för dom att byta den på verkstan

Vore kul att veta om det är många som har haft detta felet, då borde de göra en kampanj för att åtgärda det på de som ännu inte har gått sönder


Jag har precis hamnat i detta läge, dvs, vägrar ta emot laddning från elnätet, men laddar (enligt datordisplayen) från motorn. Har kört 500 mil. Verkstaden tar emot mig först i slutet av augusti.

Re: Kia Niro PHEV - fel på laddare

#28
Janne F skrev:Jag har precis hamnat i detta läge, dvs, vägrar ta emot laddning från elnätet, men laddar (enligt datordisplayen) från motorn. Har kört 500 mil. Verkstaden tar emot mig först i slutet av augusti.


Rekommenderar dej att läsa hela tråden så får du tips om en work-around som löser problemet tillfälligt.

/j
Annons
Skriv svar

Återgå till "Niro Plug-In Hybrid"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster

cron