Bygga om nyckel Kia sportage gen2 , 2005

#1
Hade den vanliga nyckeln med separat fjärr till centrallås/larm, bandet som höll ihop dom hade en vana att gå av och det tog plats i fickan bland allt annat.
DSCN0143 (Custom).JPG
DSCN0143 (Custom).JPG (34.73 KiB) Visad 2655 gånger
Letade lite på aliexpress och fann denna stilettnyckel som jag tyckte att bladet såg rätt ut på. Chansade och la en order.
http://www.aliexpress.com/item/BRAND-NEW-Modified-Replacement-Shell-Folding-Remote-Key-Keyless-Entry-Housing-Case-Fob-2-Button-for/1933224844.html

Den gamla nyckeln har ju ett id46 chip som man måste överföra om man inte har prylar att programera ett nytt, själva chippet finns att köpa löst på aliexpress.
de ser ut så här.
http://www.aliexpress.com/item/PCF7936AS-transponder-chip-ID46-PCF7936-Transponder-Chip-for-Honda-for-Nissan-for-Peugeot-for-Citroen-SOT385/32302458848.html


Jag tog dock och kapade sönder originalnyckeln och tog ut chippet.
Nedan bild visar hur det sitter monterat.
Det röda är chippet och det är ganska känsligt så att göra denna operation lungt och försiktigt med handverktyg som kniv är att rekommendera.
De ljusgrå linjerna visar vart metallen går, börja med atts kala ned sidorna tills man når metallen, sedan skalar man ned toppen tills man når metallen som sticker upp 1mm längre än den ingjutna plastfickan i vit plast som döljer chippet, visas som gula linjer på bilden.
De blå cirklarna visar vart det finns hål i metallen som gör att den yttre grå plasten är genomgjuten, försiktigt få man knacka ned ett knivblad för att bryta denna låsning. Efter detta är det bara att försiktigt pilla loss allt och man ser chippet vilket nu är enkelt att ta ut.
DSCN0145 (Custom).JPG
DSCN0145 (Custom).JPG (28.62 KiB) Visad 2655 gångerElektroniken från gamla fjärren överförs enkelt tillsammans med chippet till nya dosan, finns plats för allt och det passar fint.

Sen återstår nyckelbladet, endera låter man slipa den nya eller så kapar man sönder den gamla nyckeln och filar till så att det passar i gängjärnet på nya dosan, enkelt jobb med en fil då det är brons/nickel de är gjorda av.
Bladet låses med en sprint som man knackar ut ur gångjärnet sen filar man till gamla bladet att matcha, busenkelt jobb eftersom nya bladet tas som mall.

Resultatet ses nedan.
DSCN0144 (Custom).JPG
DSCN0144 (Custom).JPG (27.12 KiB) Visad 2655 gånger


Kia Cee´d Special edition 2, 1,6 crdi 2015, Dark gun metal.
Annons
Annons
Skriv svar

Återgå till "Projekt"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster