Annons

12v batteriet - Varning i Kia Connect-appen

1
Hej är det någon som säkert vet, jag har en Kia Niro Plug-In årsmod 2020 och nu i Kia Connect-appen under status så är batterisymbolen röd med texten Varning" under. Inga meddelanden inne i bilen. Vad betyder detta? En till fråga: När laddas det mindre 12volts batteriet, är det när man kör eller är det när man laddar drivlinans batteri i laddboxen hemma? Det har vart 20 grader kallt någon vecka här nu när jag upptäckte denna varning i appen Kia Connect och den står ute, har inget varmgarage här.
Annons

Re: 12v batteriet - Varning i Kia Connect-appen

3
Walle skrev: 17 dec 2022, 10:18 Hej är det någon som säkert vet, jag har en Kia Niro Plug-In årsmod 2020 och nu i Kia Connect-appen under status så är batterisymbolen röd med texten Varning" under. Inga meddelanden inne i bilen. Vad betyder detta? En till fråga: När laddas det mindre 12volts batteriet, är det när man kör eller är det när man laddar drivlinans batteri i laddboxen hemma? Det har vart 20 grader kallt någon vecka här nu när jag upptäckte denna varning i appen Kia Connect och den står ute, har inget varmgarage här.
12-volten laddas inte från nån av motorerna, utan från HPCU-enheten när man kör (oberoende av körläge). 12-volten laddas också när man laddar HV-batteriet, men bara tills HV-batteriet är 100 % laddat.
Har lika bil som du, men har inte sett felkoden, trots att jag förra vintern drabbades två ggr av tomt 12 V batteri. Men det kan ju vara en ny funktion som implementerats senare i appen.
Iaf fick jag ett nytt batteri efter att det hände andra gången.
Det är ju känt att 12-volten är känslig, särskilt vintertid, och om man dessutom kör kortare sträckor.
Så nu underhållsladdar jag 12-volten ett par ggr/mån (vintertid), för att vara säker på att bilen ska kunna startas.
Skriv svar

Återgå till "Niro Plug-In Hybrid"