Annons
JR Wheels fälgar hittar du hos L-M-R.se

Fråga - elfel??

1
Jag har fått ett mäkligt fel på min ceed sw 2015.

För att börja från början. Mitt gamla batteri hade börjat tappa kraft. Märkte det vid trög start av bilen nör den stått ute i minusgrader några timmar. Kollade upp på kia verkstad och batteriet hade tappat kraft men fortfarande i bra skick om jag laddade regelbundet.

Jag har inga laddmöjligheter men såg till att köra mycket. Sedan dog batteriet efter en lunchpaus. Bilen gick inte att starta. Instrumentbelysning bara blinkade. Men jag kunde öppna och låsa bilen och få igång instrumentpanel m.m. När jag försökte starta bilen så började allt blinka.

Spola framåt till ett par veckor sedan så fick jag ett nytt batteri.

I förrgår utanför däckverkstan dog bilen stendöd. Allt svart. Jag hann gå in och säga att jag var på plats och märkte att speglarna fortfarande var ute ... låste jag inte tänkte jag och låste från distans. Det var min tur direkt så jag gick direkt tillbaka till bilen och stendöd när jag skulle starta. Ingen instrumentbelysning eller någonting. Allt svart. Fick starthjälp så att jag kom hem.

Igår startade bilen när jag skulle åka till kia verkstad för att kolla upp det hela. De kolladr batteri och generator utan att hitta något fel och laddade fullt. Sedan använde jag bilen i div ärenden under dagen. När jag sedan parkerat hemma och låste bilen så dog den igen!! Hörde att den låste men speglarna åkte inte in! Jag försökte låsa upp men - död!!

Idag fick jag hjälp av en granne att kolla batterispänning. När vi kom testade jag att låsa upp med fjärren men dött så klart. Låste upp med nyckel för att komma åt vredet för att öppna motorhuven. Han mätte battrriet men fuck inget utslag men var osäker på om han mätte rätt. Jag hämtade instruktionsboken. Han testade igen men fick inget utslag så han bad mig testa att starta bilen. Lönlöst tänkte jag och öppnade dörren. Då plötsligt lyser takllamporna och displayen som vanligt. Jag satte i nyckeln och allt satte igång som vanligt. Display, radio, vindrutetorkare. Och jag kunde starta bilen!! Han testade igen utan utslag och kollade i instruktionsboken igen och sa att han måste testa fel. Så testade han igen pch batteriet gav utslag. 12.6-12.7 när motorn var av och över 13 när motorn var igång. Jag kunde låsa bilen som vanligt.

Ska kontakta verkstan igen på måndag men det hela är så konstigt så jag undrar om någon har någon teori?? Är det något med.låset som slår av strömmen helt???

Och hur kunde sttrömmen komma tillbaka igen helt out of the blue???

Känns som om någon driver med mig. Dolda kameran!! 😂😂
Annons

Re: Fråga - elfel??

2
Låter väldigt likt felen på min systers 2016 Kia Optima Sportswagon. Den har strulat i över ett år, varit inne på verkstad fyra gånger utan att de har hittat något.

Vi har bytt batteri på den en gång och nu kör vi med CTEK laddare så fort den står i garaget. Nu startar den jämt men lampan för elektronisk handbroms lyser, AEB och LKAS larmar ibland. Airbaglampan tänds om man inte laddar.

Så något elfel är det ju garanterat, men jag vet inte i vilken ände jag ska börja...

Uppdatera gärna om du finner någon lösning!

Re: Fråga - elfel??

3
Kan kanske vara så enkelt att någon av polerna har dålig kontakt med batteriet. Har råkat ut för det flera ggr på min. Så nästa gång den är död så rucka på polerna lite å se om d hjälper.
2018 Ceed GT-Line DCT
Skriv svar

Återgå till "Problem"