Annons

Ryck vid körning och felkod P0344

1
Motorn rycker till emellanåt, oftast vid landsvägskörning och jämn hastighet. Fick upp felkod P0344 men i övrigt går bilen bra och detta inträffar inte så ofta att det upplevs som ett jättestort problem än så länge. Är det mest troliga kamaxelgivaren eller kan det vara något annat som gör att den "missar" i tändningen och sätter den felkoden? Såg att kamaxelgivaren inte är särskilt dyr så det kan vara värt att testa men byter ju gärna inte den i onödan.

https://www.givarspecialisten.se/artike ... a-Sportage

Bilen är en 1.7 CRDi -2013 och har rullat ca 13000 mil.
Annons

Re: Ryck vid körning och felkod P0344

3
SorentoUM skrev:Det kan även ha att göra med den variabla kaminställningsmekanismen. Har du servat bilen nyligen, bytt motorolja, kollat oljenivån?
Är allt detta gjort hade jag börjat med att byta kamaxelgivaren.
Relativt billig och bytet är snabbt och enkelt.
Oljenivån är okej, servad för knappt ett år sen så den har rullat 1000-1500 mil sen oljebytet. Ska kolla om givaren är svår att komma åt, värt att ta sig ut i kylan och chansa på byte...

Re: Ryck vid körning och felkod P0344

5
Hejsan. Nybliven här på forumet.
Vi har en ceed 08 dieselmotor. Den tappar effekt med jämna intervaller. Visserligen har vi så dålig väg hemma,så där är det inte lätt att känna. Klockade intervallerna med ca 20 sek. Nu tycker jag att intervallen blivit kortare som motorn går på full effekt. Bilen har gått 22 200mil. När bilen tappar effekt, går bränsleförbrukningen ned med 0,4 cl milen och ökar igen när motorn börjar dra ordentligt. Rycket som blir är så litet att det bara är föraren som känner det. Kopplade bort en spridare i sänder, men då gick motorn väldigt dåligt, så där tycks inte problemet vara. Bytte bränslefilter för några månader sedan.
Någon som har några idéer vad det kan vara?
Skriv svar

Återgå till "Problem"