Annons

e-Niro privatleasing

1
Jag undrar om någon lyckats bli av med avi och/eller uppläggningsavgiften när ni privatleasar KIA?
Tex genom autogiro, eller prutning, hoppas att ni vill dela med er, så flera kan få kunskapen/nyttan, själv tycker jag att de nästan mörkar dessa avgifter, då de endast nämns i det finstilta, lite samma sak att månadskostnaden bygger på rörligränta och i teorin inte har något tak, någon som lyckats få fast ränta?

Nu när inflationen iaf tillfälligt vaknat till, är det som jag ser det en ökande risk för stigande ränta.
Annons

Re: e-Niro privatleasing

3
Jag tycker att det är dåligt att räntan inte är fast, jag hittar infon att den är rörlig, jag hittar att man ska betala aviavgift, men man måste leta, det är riktigt dåligt att priser som visas inte är vad man faktiskt betalar, andra märken är inte bättre, man måste söka och fråga för att få fram vad månadskostnaden faktiskt blir, sen kanske det är en förhandlingssak, men personligen gillar jag varken förhandlingar eller oklarheter vad den faktiska kostnaden blir, det är ju något man vill ha svart på vitt för att jämföra mellan olika märken och modeller.

Vidare så är det för mig oklart vad räntan baseras på, är det hela inköpspriset så kan ju månadsavgiften stiga betänkligt med någon procentenhetsökning, då de flesta bilarna ligger på 500000 kr och uppåt i inköpspris.

Jättebra att du rapporterar.

Re: e-Niro privatleasing

5
Det verkar ju lovande, fick du veta om det blir avgiftsfritt om man använder autogiro? Alltså ingen aviavgift, vid privatleasing. Antar att uppläggningsavgiften på knappa tusingen blir svår att komma runt, en ful utgift enligt mig, men förstår ju att de gärna tar chansen att tjäna en tusing per kund. Men bra om autogiro gör att man kan undvika aviavgiften iaf.

Re: e-Niro privatleasing

9
Exakt, känns mer som en tråkig väg att få en extra slant. Får då mig att köra på pappersfaktura bara för att det ska kosta lite för dem, när de inte kan erbjuda något för att man väljer autogiro eller e-faktura.

Har inte fått någon faktura än, appen är en annan trist historia, fullständigt värdelös...har inte lyckats starta den på mobilen ens, Tydligen många fler som har samma problem, förhoppningsvis lyckas man anställa någon som kan programmera.

En av anledningarna var ju att få förvärmning via app i mitt fall iaf.

Re: e-Niro privatleasing

10
Har också beställt en KIA e-Niro som kommer i juni.
Tänker köra sträckan Stockholm - Ystad i juli men planerar rutt och tänkbara laddstationer längs vägen.
Men vilken soppa med olika el-leverantörer på snabbladdare och priser upp till 7 kr/kWh alt per minut.
Det är tydligen inte bara att stanna och ladda, ont om laddplatser och ett 10-tal olika appar, rfid chip och avtal där man får sitt kortkonto kopplat.
En del är lixom inte riktigt kloka, elen/laddning kostar typ lika mycket som en tank bensin.

Det är dessutom nästan kö på en del laddstationer. Räknar med 2-3 fika/kisspaus/mat stopp där laddning ingår.
Vill gärna ladda på 50kW stationer, men det är flummigt om det är AC eller DC på en del stationer.
Ladda fullt hemma, 2-3 stopp med laddning, ladda fullt när jag kommer fram.

Någon annan som gjort långresor. Läste om en stackare som körde en VW ID med litet batteri.
KiA e-Niro har ju trots allt 46 mil där man kan spela högt med typ 30 mil och sedan måste man tänk på en laddstation.
Skriv svar

Återgå till "e-Niro"