Skrammel höger bak

#1
Har kört ca 200 mil nu med min plug-in. Har lite skrammmel höger bak när jag kör i små hålor eller på rugglig snö.. Låter som om något batteri eller ev slutblecket i bagageluckan skramlar. Upplevde även detta fenomen på den bilen jag provkörde innan jag bestämde mig.
Är det någon här som har liknande problem och kanske rentav vet var det kommer ifrån?

//Sven


Annons

Re: Skrammel höger bak

#2
Niro phev pp2 skrev:Har kört ca 200 mil nu med min plug-in. Har lite skrammmel höger bak när jag kör i små hålor eller på rugglig snö.. Låter som om något batteri eller ev slutblecket i bagageluckan skramlar. Upplevde även detta fenomen på den bilen jag provkörde innan jag bestämde mig.
Är det någon här som har liknande problem och kanske rentav vet var det kommer ifrån?

//Sven


Det kan inte vara bagagegardinen/insynskyddet som slår/vibrerar vid snabbfästena i bak...fast om det är metalliskt skrammel så låter det osannolikt.
Niro phev PP2

Re: Skrammel höger bak

#3
Lite långsökt kanske ...
Men har du kollat om det skulle kunna vara dina "dragkrokar" som ligger löst någonstans under bagagerums"golvet" och skramlar?
Det ska vara två styck med bilen - mina är prydligt packeterade tillsammans med däckreparationkittet.
Kia Niro PHEV - Silky Silver - Årsmodell 2018

Re: Skrammel höger bak

#4
Jag har samma symptom som dig (höger bak) men upplever det mer som ett plastigt ljud mer än metalliskt. Tidigare hade jag ett metalliskt skrammel som dök upp så fort asfalten var aningens grov, detta visade sig vara låsningen för baksätena som verkstan justerade. Det andra ljudet som dyker upp precis som du beskriver har de också försökt att lokalisera utan att hitta källan.

Har den vanliga hybriden.
Kia Niro Hybrid -18

Re: Skrammel höger bak

#5
Jag började med att ta ut allt som låg i bagaget vid leverans samt insynsskydd utan framgång. La sedan tillbaka en efter en sak utan att det blev sämre :). Ska kolla fästen för baksätet även om jag är tveksam till att de låter så. Funderar själv på om det kan vara ifrån 12-V batteriet som sitter höger bak eller bagageluckans slutbleck men får leta vidare.

Re: Skrammel höger bak

#6
Har sett att man kan skruva ut gummidämparna som sitter på mitten av luckan precis vid infästningarna till gasdämparna. De har någon plastdetalj som sitter i bakluckan sedan kommer själva gummibiten som man kan skruva på. Finns ytterligare några längst ner på bakluckan, men de verkar inte gå att justera. Vet inte om de är avsedda att ta upp eventuellt glapp i bakluckan men skall prova om det kan hjälpa något. Om de inte hade varit till för det så tycket jag att de borde sett ut som de lägre, men tänkte chansa lite...
Kia Niro Hybrid -18
Annons
Skriv svar

Återgå till "Niro Plug-In Hybrid"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 0 och 0 gäster