Re: TPMS stänga av ?

#11

Senaste inlägget från föregående sida:

Spinner vidare på det här med TPMS. Höjer ett varningens finger för dumma frågor då detta är min första Kia och första bil med TPMS...

Fråga 1
Var köper man sensorer utan att bli rånad? Ser att det finns några olika sorter på ex aliexpress till KIA & Hyndai för ca 150:-/st inkl frakt. Andra säljer sk. "färdigprogramerade" och "passande" för ca 4st/2000:- Oavsett vilket, vad ska jag leta efter som passar en sorento -16 och vilken typ av "programmering" skulle behöva vara aktuell? Eller ska det bara vara rätt frekvens och nåt nummer som ska stämma?

Fråga 2
Passar alla sensorer i alla fälgar? Jag har nämligen tre uppsättningar varav två är KIA original (17" & 19"), samt en omgång från "Ocean Wheels" Det är bara en av uppsättningarna som har TPMS (Sorento orig. 19") Kan man skaffa vilka sensorer som helst som är kompatibla med bilen, eller måste sensorn även stämma med fälgen på något vis? Ventilhål? Urfräsning på insida? Osv? Skulle man helt enkelt kunna flytta sensorerna från Orig 19" till "Ocean" fälgarna?

Ser fram emot uttömmande och enkelt förklarade svar i ämnet :)


Kia Sorento Business + 2016
Annons

Re: TPMS stänga av ?

#12
Skulle tro att de flesta piratsensorer passar de flesta fälgar faktiskt. Nog inget särskilt att se upp med så länge det är "vanliga" fälgar.
Sensorerna måste vara förprogrammerade till KIA Sorento UM, då det finns flera olika modeller även inom KIA's egna original-sensorer som inte är kompatibla med varandra.
Oftast räcker det sedan att köra en runda för att bilen ska registrera sensorerna.
KIA har ett paketpris för 4 stycken sensorer. Brukar bli nånstans mellan 1600-2000:- Hör med återförsäljaren
KIA Sportage Special Edition 1.7 CRDi

Re: TPMS stänga av ?

#15
Ok då e ja me
Tack för svar

Kia gruppen på Facebook verkar va död ?
Varför kan man inte få liv i den
D vore trevligt

Dock skulle ja gärna se att den va sluten så man inte dela me sig till alla sinna vänner
Om allt som postas där


Skickat från min iPhone med Tapatalk
Annons
Skriv svar

Återgå till "Däck och fälgar"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster

cron