Annons

Re: TPMS lampan lyser hela tiden, fastän inga sensorer

#12
Går inte. Finns inget en KIA-verkstad kan göra för att modifiera TPMS-mjukvaran.
Tror inte ens självaste KMSw har befogenhet för detta eftersom... just det ja, det var ju ett LAGKRAV! (som gäller ALLA bilmärken/tillverkare nuförtiden)
Vill du inte ha lampan att blinka/lysa får du antingen montera givarna i hjulen eller sätta en bit eltejp över lampan så du inte ser den. Simple as that...
KIA Sportage Special Edition 1.7 CRDi

Re: TPMS lampan lyser hela tiden, fastän inga sensorer

#14
Torgskräck skrev:Omöjligt är det inte, de bara får inte. Men har skiten programmerats att lysa så går det att tala om för skiten att inte lysa. Handlar om vad man vill eller ej. För skiten i detta fall är en dator och den gör aom den är tillsagd, varesig mer eller mindre.

Exakt omöjligt är det definitivt inte. Exakt genom tex programmering som allt annat och annars ta bort lampan i instrumentpanelen haha

Skickat från min SM-G850F via Tapatalk

Re: TPMS lampan lyser hela tiden, fastän inga sensorer

#17
RobHol skrev:Hittade detta på transportstyrelsens sida, (länk).
https://www.transportstyrelsen.se/sv/va ... ngssystem/
Enligt det Svenska direktivet är alltså konsumenten tillåten att de-aktivera systemet i bilen när bilen väl är tagen i bruk.


Mycket möjligt men det är inte transportstyrelsen som bestämmer om den 7 åriga nybilsgarantin försvinner eller inte utan det är KMS pga att du har gjort en förändring i bilens system som inte är original
Kia cee'd sw GT-line -16, Kia cee'd sw SPII -15

Re: TPMS lampan lyser hela tiden, fastän inga sensorer

#18
FilipLyxell har förstått.
Klart att det säkert GÅR att programmera/hacka mjukvaran för att sätta TPMS ur spel, men det är definitivt inget som en KIA-verkstad får eller har tillgång till.
En modifierad/manipulerad mjukvara kommer att synas i KDS:en på ett eller annat sätt.
Hade varit MYCKET enklare att bara flytta över TPMS-ventilerna till de nya fälgarna, så hade allt fungerat som det var tänkt.
KIA Sportage Special Edition 1.7 CRDi
Annons
Skriv svar

Återgå till "Däck och fälgar"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst