Bilen repad av icke trafikförsäkrat fordon.

#1
Tjena. Har varit på kurs idag och när jag kommer ut från kursen ser jag att det har arbetats framför min bil. Går fram och kollar hur läget är och självklart har klåparna både skvätt sten och grus på min bil. Dom har förstått sitt misstag och försökt borsta bort gruset med leriga handskar och orsakat mer repor.
Har varit i kontakt med anläggningsfirman. Försäkringsbolaget och lackeringsfirman redan. Fallet är solklart. Han är vållande och har erkänt till mig. ( får se vad han säger till sitt försäkringsbolag)
Nu är frågan om jag behöver betala självrisk på vagnskadegarantin. Handledaren på kiabilförsäkringar sa att hans bolag if ( samma sak??) skulle göra det. Men i mailsvaret jag fick precis står det att jag ska betala självrisk för att hans grävmaskin inte är trafikförsäkrad. Jag har 3 vittnen som gick samma kurs som mig som jag inte har träffat innan, så jag anser dom vara opartiska om det skulle spela någon roll.

"Enligt din anmälan anser du att motparten är ansvarig för skadehändelsen. Eftersom motparten inte är ett trafikförsäkringspliktigt fordon kan du vända dig direkt till motparten för eventuell ersättning för din självrisk och andra kostnader."

Bifogar lite bilder på hur det såg ut. Och för den som undrar så stod inte grävmaskinen där när jag parkera på morgonen. Och plåten har dom ställt dit för att skydda min bil när dom arbetat. Vilken inte hjälpt

På bilderna syns reporna dåligt. Men jag får va nöjd med glansen på lacken iaf. Behandlat själv med Ultima Paintguad plus. :)


Annons
Annons
Skriv svar

Återgå till "Service, garanti och försäkring"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst

cron