Första måndags exemplaret ?

#1
Börjar tro att jag lyckats köpa det första måndags exemplaret av niro plug in, började redan när jag hämtade bilen med att varnings meddelande att laddnings luckan inte var stängd inte ville försvinna trots att både jag och säljaren öppnade och stängde luckan.
Men jag tog bilen och om det inte försvann så skulle jag komma tillbaka så skulle dom kolla på det och i övrigt så funkade allt som det skulle,
Men som sagt så försvann det inte även efter ett par dagar så jag bokade in en tid för att kolla upp det och själv så störde jag mej inte så mycket på det eftersom det mest verkar vara ett kontakt fel (håller jag handen på luckan och pressar några millimeter till så försvinner det) men sen rätt exakt 1 vecka efter jag hämtat bilen så är larmet borta på morgonen !!! Blir som sagt lite fundersam över det men tänker inte så mycket på förrän på eftermiddagen när jag ska åka hem från jobbet och meddelandet är fortfarande borta men nu är hybrid batteriet urladdat !!! det skulle har varit mer än 3 mil kvar på det. Så det blir mest bensin körning hem och i med laddsladden bara för att se den ladda 1 minut ungefär för att sen slå över och visa att det är fulladdat !! och där står jag väl nu så får väl se av dom säger på verkstaden får ju bara hoppas att det här håller i sej finns ju inget värre än elfel som kommer och går .


Annons

Re: Första måndags exemplaret ?

#2
Hämtade ut en ny Niro Plug-In Hybrid idag, och det var samma med laddningsluckan på den. Säljaren sade att de haft detta på en bil de levererade förra veckan. Det är tydligen en sprint som ska gå ned och låsa luckan när den stängs som inte fungerar riktigt. De hade behövt en kvart på verkstaden för att fixa den.
Jag ska in med bilen någon dag under denna vecka så att de får fixa detta.


Skickat från min iPhone med Tapatalk Pro

Re: Första måndags exemplaret ?

#3
Få se vad som säger om min fick ingen tid förrän nästa vecka. Det med laddluckan låter ju troligt men mitt problem är nog nått annat eller en kombination har som sagt inte sett skymten av ladd lucke larmet sen hybrid batteriet slutade ladda, sätter jag i laddaren så verkar den söka några sekunder sen hörs en dov smäll nånstans bakåt i bilen. ett relä eller en kontaktor kan jag tro å sen visar laddaren att bilen är färdig medan bilen larmar för att hybrid läget inte fungerar dock bara när jag försöker ladda den, Däremot fungerar hjälp batteriet så lite el drift blir det och det verkar funka att ladda vid inbromsning men som sagt får se vad dom säger.
Fortsättning följer

Re: Första måndags exemplaret ?

#5
Fellarmande laddlucka har även drabbat min nya plug-in. Verkstaden har lagat provisoriskt i väntan på reservdel. Dessutom laddar den inte som den ska - efter att ha anslutit kabeln laddar den i ca 10 sekunder, sedan slår den ifrån. Det blir ett nytt verkstadsbesök....

Re: Första måndags exemplaret ?

#6
Nu har jag varit inne med min på verkstaden och givetvis så laddade den som den skulle när dom testade och i övrigt kunde dom inte hitta något fel så det var ju bara och hämta den och se glad ut,,,i en knapp vecka då dök laddlucke larmet upp igen, oftast är det i start ögonblicket och sen brukar det räcka med att gå ut och öppna och stänga luckan så försvinner det. Och strax efter det så kom mitt ladd problem tillbaka också, på verkstaden så hade dom en teori om att det var knappen för att låsa fast ladd sladden som stod i fel läge låst eller auto- men det har jag uteslutit. Nu har det i skrivande stund inträffat 2 gånget att bilen inte börja ladda men jag tror att jag har kommit lite närmare orsaken. Verkar som det har med låsningen av kontakten att göra, när den vägrar att börja ladda så låser den aldrig den står bara och "tickar" i ca 10 sekunder sen klickar det till och laddstationen stängs av , men om jag drar ur och i kontakten ett par gånger och även öppnar och stänger dörrarna så att låser den och laddningen börjar, verkar nästan som nån form av glapp nånstans.
Kontaktade verkstaden igen men dom avvaktar svar från kia och så länge det inte lägger av helt så är det inte så mycket och söka på men det verkar som jag inte är helt ensam om det här fenomenet för jag känner till en likadan bil i närheten som har samma problem med laddluckan men däremot inga problem än med laddningen.
Lite trist med sånt här men man får väl räkna med lite barnsjukdomar på en helt ny modell i övrigt väldigt nöjd med bilen, får väl bara hoppas att den här tråden inte hinner bli allt för lång innan dom hittar nån orsak.

Re: Första måndags exemplaret ?

#7
De värmde och formade plasten i kontakten på min så att konatkten passar bättre. Har inga som helst problem med varesig larm eller laddning sedan bilen var på verkstaden. Väntar dock på en ersättning av hela "innandömet" innanför laddluckan, som de ska byta när det finns tillgängligt.

Re: Första måndags exemplaret ?

#9
Dags för en uppdatering av min status och förmodligen avslut på det här problemet för min del iallafall.
Hade inne min niro på service för en månad sen då laddluckan larmade öppen hela tiden plus att jag hade problem med att få laddningen att starta ungefär en gång i veckan. Enligt verkstaden så har kia inga lösningar än så länge men nått gjorde dom iallafall, har inte haft ett enda problem nu på en månad så det verkar funka.
Annons
Skriv svar

Återgå till "Niro"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst