Re: Däck och fälgar

#21

Senaste inlägget från föregående sida:

Torgskräck skrev:Stålfälgar på bilen original då ?

Stålfälgar väger ju mindre än alufälgar och brukar vara det som används då de vill få ned vikten, speciellt då den ofjädrade vikten. Sen utformas sakerna för att ge lågt luftmotstånd, volvo körde ju med alufälgar på sina DRIVe-bilar dock var de gjorda specifikt för lågt luftmotstånd och bilens förbrukning hängde helt på att original fälgar brukades annars det helt andra siffror. Att sen fälgarna var fula som stryk gjorde ju att alla bytte fälgar efteråt, fast de fick behålla den lägre skatten.
Skulle varit lagkrav på att bilar som får lägre skatt inte får ändras alls just för att de ska hålla de lägre utsläppen som bilen tillverkades för och enligt syftet.Är ganska säker att orginalfälgarna med navkapslar är alufälgar


Kia cee'd sw GT-line -16, Kia cee'd sw SPII -15
Annons

Re: Däck och fälgar

#23
MagnusLindgren skrev:
dunderklumpen skrev:
MagnusLindgren skrev:Fick på sommarsulorna idag. Ser klart mycket roligare ut.

IMG_1045.JPG


Riktigt snygga! Men det är inte orginalfälgarna, va?Det är Kia's original.Vet du vad det är för mått på dom? Bredd och ET-mått?

Re: Däck och fälgar

#24
Har precis fått på vinterdäcken och blev lite förvånad över att det låg en trave navkapslar i bagaget. Kände mig blåst tills jag läste här att det är alu-fälg med navkapslar. Är det nån som har en bild på sommarfälgarna (16") utan navkapsel? Jag har byte och förvaring på samma firma så jag såg dem aldrig utan navkapslar. Vinterdäcken verkar inte ha navkapslar och ser riktigt bra ut, även de är Kia original.
Pluspoäng till designern av navkapslarna iaf. eftersom jag inte "sett" dem.


Skickat från min iPad med Tapatalk
Annons
Skriv svar

Återgå till "Niro"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst