HALO 3-fas 11 kW Typ 2

#1
Har haft min Optima phev i 2 år och kommit fram till att en laddbox nog vore bra (efter byte av lite väl många huvudräkningar). KIA erbjuder lite olika lösningar till fastpris och tror denna storlek skulle passa. Inte elektriker så jag kan ju inte det här, men jag har 3-fast 16A för spisen så då vore det ju vettigt att ta ett steg till 11W och inte gå med minsta modellen. Har läst att bilen inte kommer att utnyttja mer än 3,7W men med den lilla merkostnaden på 1.200 (10.500 efter rabatten, installerat) så verkar det vara en smart framtidsinvestering.

Några synpunkter/tankar om HALO och resonemanget?


Annons

Re: HALO 3-fas 11 kW Typ 2

#2
En 3-fas box är en bättre investering för framtiden eftersom de flesta rena elbilar kan utnyttja hela effekten, men dn löser egentligen inte ditt problem.

Eftersom bilen laddar 1-fas så kommer den fasen fortvarande belastas med upp till 16A, dvs det minskar inte risken för huvudsäkringarna. Om man vill undvika att smälla säkringar så bör man satsa på en laddbox som har lastbalansering, dvs den mäter hur mycket övriga prylar drar och det som blir över används för att ladda bilen.

Re: HALO 3-fas 11 kW Typ 2

#3
Jag kör med Zappi 2. Då jag har svårt att dra kabel mellan ladd-boxen och inkommande elanslutningen till huset så har jag en Harvi som för över mätvärden. Boxen klarar upp till 3 * 32A, men jag har strypt den till 3 * 16A, då det är det jag har in till huset. Zappi har effektvakt så den inte drar huvudsäkringarna när den laddar. Även stöd för framtida solceller m.m. Jag har ställt in den att ladda med full effekt på natten. Kör lägsta effekt dagtid eller helt avstängt dagtid. Försöker vänja mig för elnätsbolagens kommande effekttariff. Jag har även en HUB, så jag kan köra med med app samt uppdatera firmware.
Har nu:
Nya Optima SW Plug-In Hybrid 2018 Gravity Blue
Har tidigare haft:
Nya Kia Cee'd SW GT Line 2016 1.6 Diesel, Dark Gun metal
Kia Cee'd SW Komfort 2011 1.6 Diesel, Melange Silver
Annons
Skriv svar

Återgå till "Optima Plug-In Hybrid"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster