Annons

Re: funderar på en Sportage som nästa bil

#13
Jag har inte budgeterat för mer än ungefär 160.000 SEK kontant. Börjar man springa iväg pris mässigt så blir man ännu mer velig. Tycker inte att man förlorar så där jättemycket på att köpa Euro 5. Kommer inte att köra bil varken i Stockholm eller Göteborg. De städer och samhällen där jag vistas kommer med all säkerhet att förbli förbudsfria. Några droppar bränsle plus lite lägre skatt kan kvitta.

MVH

Re: funderar på en Sportage som nästa bil

#14
oliver skrev:Jag har inte budgeterat för mer än ungefär 160.000 SEK kontant. Börjar man springa iväg pris mässigt så blir man ännu mer velig. Tycker inte att man förlorar så där jättemycket på att köpa Euro 5. Kommer inte att köra bil varken i Stockholm eller Göteborg. De städer och samhällen där jag vistas kommer med all säkerhet att förbli förbudsfria. Några droppar bränsle plus lite lägre skatt kan kvitta.

MVH


”Gamla” sportage alltså SLE fanns typ sista halvåret med 1,7 crdi som var euro6. Alltså dom absolut sista -15 som har gamla karossen
Kia cee'd sw GT-line -16, Kia cee'd sw SPII -15

Re: funderar på en Sportage som nästa bil

#15
Har en 2015 Special Edition med allt som tillhör. Är absolut en okej bil för det pris man lägger, men visst finns det saker att anmärka på enligt mig. Min är uttagen ny av mig i mars 2016 och har nu rullat 2700 mil. Har själv satt på sidesteps för att skydda mot stenskott och det verkar fungera bra. Kör dock inte mycket alls på grus. Har likaså rostskyddat bilen när den var ny med en stor behandling hos Dinitrolcenter. Blev STOR skillnad i ljudislolering och rostskyddet som finns från början är inte mycket att ha. Har även bytt ut ljudet i bilen eftersom jag inte tycker att KIA,s stora ljudpaket på dessa modeller är något att ha. Nu ska jag beställa en ny huvudenhet och byta ut originalnavigatorn eftersom radiomottagningen har varit skräp från dess att bilen var ny samt att Kia har bytt ut antennen utan förbättring. Det är de tråkigaste som jag tycker. Att man betalar för prylar som man tror ska vara okej fast det inte är något märkvärdigt alls. Sedan saknas lite varningsfunktioner som exempelvis låg nivå på spolarvätska, servieintervall. Elstyrning finns bara på förarstolen, men stolsvärme finns både fram och bak vilket är kanon. Det finns alltså saker som Kia har dragit ner på, men det är som sagt var inge exklusiv SUV om man jämför med dyrare märken. I övrigt har bilen rullat på. Dock har dimljusen slutat fungera och det ska jag lämna in bilen för så småningom.

Re: funderar på en Sportage som nästa bil

#18
Sålde i fredags min 2015 1.7 crdi Special Edition som var precis fullutrustad - helskinn, glastak, elstol, - rubbet.

Det du ska kolla efter är rost. Jag hade inne min 2 gånger på "rostlagning" dvs när de slipat bort och rättat till rostskador. En var på utsida bakre passagerardörr där listen skrapat emot lacken. Andra gången var på insida bakre vänsterdörr, listen längst fram - under den fanns rost.

Se också upp med stenskott - det börjar rosta omgående!

Annars en mycket trevlig bil.
Kia Rio GT - 18
Annons
Skriv svar

Återgå till "Generella diskussioner"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst