Re: Skulle byta skal på min nyckel, nu kan jag inte starta motorn. Endast låsa/låsa upp dörrarna

#11

Senaste inlägget från föregående sida:

Torgskräck skrev:Har du fått ut chippen oskadda ur det gamla skalet ? sitter oftast ingjutna helt dolt i framkant av nyckelhuset.

Chippen är en glasampull med ett RFID chip inuti, oftast 2mm i diameter och 4-5mm långa. skall hanteras väldigt varsamt. skadar man dessa får man åka till verkstad och köpa ny nyckel. Det finns billiga RFID chip att köpa i 100 pack från aliexpress samt även programmerare för dom, men man måste veta vilken frekvens det är på gamla chippet samt att man behöver 1 oskadat chip att läsa från. Vad gäller bilar är det även tillkrånglat med att de lagt in varje chip i bilens dator med olika ID, nyckel 1 och nyckel 2. Bilen kommer inte godkänna att du använder nyckel 1 och kopierar den och sen startar du bilen med den och din fru exempelvis sätter sig i passagerarsätet med kopian av nyckel 1 så kan immobilizern slå till. så man får tänka på att med kopierade nycklar kan bara en nyckel finnas i bilen vid färd för datorn kommer inte tillåta 2 nycklar med samma ID att läsas av då den kommer se det som ett stöldförsök.


Tackar tackar, en som försöker se hela bilden och förklarar på ett superb sätt!

Det var just den lilla biten (chippet) jag inte hade fått med helt enkelt visste inte att det var något ens ser ut som en liten plastbit som gått sönder men tydligen är det något chip till imobilizern. Trodde man endast skulle föra över de stora tydliga chippet.

Eftersom på ena nyckeln gick den ut av sig själv visste ej vad det var som sagt så jag var nära o slänga den tänkte det var en plast bit som gått sönder men jag behöll den. Senare kom jag fram till vad det var.. På andra nyckeln fick jag använda lödningsmaskin för att få ut den då de sitter limmade från början. Tyvärr så titta jag inte här torgskäck förens nu.

Men tack för att du tillbringa något nyttigt och korrekt till tråden!


Annons
Annons
Skriv svar

Återgå till "Generella diskussioner"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster