Däcksensor

#1
Nu har jag bytt till vinterhjul och då tänds en varningslampa på instrumentpanelen som antagligen indikerar att det inte finns några däcksensorer på mina fälgar, som inte är KIA original. Har en Sportage årsmodell 2014 och på sommarhjulen sitter det däcksensorer. Kan man släcka lampan eller måste man åka till verkstad och göra det?


Annons

Re: Däcksensor

#2
Hej
Fick samma lampa som började lysa efter byte till vinterhjul. Kollade med säljaren o inga sensorer var monterade
på vinterhjulen o han lovade mig sensorer till dessa vid byte till sommardäcken. Har själv köpt en likadan bil som du
har. Läste på nätet att vid punktering av däcken så rekommenderade man att inte ska använda repspraysatser som tydligen kan skada sensorerna....Detta tpsm system är nytt o all information kan man inte än.EX vad gäller vid
besiktning om lampan lyser? Enligt min säljare så ska lampan automatiskt slockna om man sätter tillbaka sommarhjulen med sensorerna.

Re: Däcksensor

#5
Är det inte lite märkligt att man inte får använda solutionsspray när man har lufttrycksindikatorer i hjulen? Min Sportage av årsmodell 2014 har ju inget reservhjul utan en kompressor med en solution som sprutas in i däcket. Då innebär det att man måste byta sensor till lufttrycket vid en punktering eller?

Re: Däcksensor

#6
Hej,
i min instruktionsbok (Ceed SW 2014) står att man inte får använda lagningssats med tätningsvätska på hjul med TPMS-ventiler. Jag anser att en tillverkare absolut inte ska leverera en ny bil med komponenter som inte får användas tillsammans.
Angående indikationen på instrumentbrädan så säger min återförsäljare att systemet inte går att koppla bort. Förmodligen går det att plocka bort själva lampan (lamporna), men det förefaller enklare att tejpa över.
Annons
Skriv svar

Återgå till "Däck och fälgar"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst