Automatlåda hackar på 1a växel

#1
Har en special edition 2017 140hk diesel med snart 900 mil på mätaren. Mitt problem är att växellådan liksom hackar när jag kör iväg från stillastående men försvinner så fort den växlat upp till 2an. När jag nu reflekterar över det lite så har jag för lite mer än en vecka sedan haft bilen inne däckbyte till sommardäck, hackandet började kanske för 2-3 dagar sedan. Någon som har tips på lösning?


Annons

Re: Automatlåda hackar på 1a växel

#4
FilipLyxell skrev:Bara så du vet har du ju inte en automatlåda utan en DCT låda (dvs en manuell växellåda men dubbelkoppling och elektroniska koppling och växelmotorer i)

Okay men det borde inte förklara hackande eller huggande framdrivning från stillastående, eller?

Re: Automatlåda hackar på 1a växel

#6
Lite ryckande är inte ovanligt, speciellt när motorn är kall. Men om det är påtagligt/störande även varm kan det vara läge att lämna in för inlärning av koppling och växelläge. Hjälper inte detta blir det troligtvis byte kopplingspaket...
KIA Sportage Special Edition 1.7 CRDi

Re: Automatlåda hackar på 1a växel

#7
HellboyElvis skrev:Lite ryckande är inte ovanligt, speciellt när motorn är kall. Men om det är påtagligt/störande även varm kan det vara läge att lämna in för inlärning av koppling och växelläge. Hjälper inte detta blir det troligtvis byte kopplingspaket...


Men det går väl på garantin?

Re: Automatlåda hackar på 1a växel

#9
Köpte nya vinterdäck till min Sportage samma år som som jag köpte bilen, alltså 2015! Dubbfria och allt, sedan när jag hade kört några dagar så började bilen rycka vid farter upp mot 90 km i timmen! Ändrade lufttryck och stängde av antisladd, hjälpte lite men det försvann inte helt! Körde några månader så där och lessnade till slut, köra 80 km på 110 väg e så där! Åkte in till Däckspecialisten i Västberga och dom kollade lite granna, tog loss däck och gjorde balansering, ut och provköra, ingen skillnad!
Samtidigt så var en Nokians däck gubbe där och han kollade lite lätt:har du 4 hjuls drift på denna, frågade han? Japp det har jag, sa jag! Då har du fått fel framdäck, du skall ha hårdare fram och mjukare bak, det går på oss, sa Nokia gubben! En vecka senare kom däcken och vi åkte på prov repa:OK Så 4 hjulsdriften och mjuka däck var felet!
Annons
Skriv svar

Återgå till "Problem"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst