Annons

Re: Högt buller.

#3
Hej!
Jag har rivit hela skuffen på min Ceed GT-line 2016 och klistrat butylmatta på all bar plåt som jag kunde komma åt, hela skuffgolvet, bakstammen, hjulhusen där det var möjligt samt under baksätet. Skillnad? Ingen alls.
Jag har retat mig i 1500 mil på vägljudet i den och funderat på att byta bort den av just den anledningen. I fredags chansade jag på att byta däcken som en sista åtgärd innan ev. inbyte, och vilken skillnad! Den den har alltid haft ett rått, dånande ljud som ökat linjärt med hastigheten och varit nästan outhärdlig att åka i över 100 km/h. Det satt Hankook Ventus Prime-däck på min som på så många andra. Dessa däck är tydligen väldigt högljudda, efter byte till Debica Presto (det tystaste jag kunde hitta på Däckonline) är dånet i princip borta. Nu är det bara normalt däckljud och man kan höra baksätespassagerarna prata! Så däckbyte gör enorm skillnad.

Re: Högt buller.

#6
Jag har gjort precis som sign. redlös. Klistrat dämpmatta på all åtkomlig plåt I skuffen, men det hjälpte inte ett dugg! Det är lite egendomligt att vinterhjulen är tystare än sommardito, trots dubb. Sommarhjulen är 15 tum på stålfälgar och vinterjulen är 16 tum på alufälgar. Såg i en artikel idag att nya hybridbilen fick anmärkningen: Bullrig! Vilket tyder på att man inte brytt sig så mycket om bulltret från fabriken.
Det är synd att man inte noterar bullret vid provkörning, det är ju så mycket annat att tänka på!
Ceed 1,6 crdi miljö -13

Re: Högt buller.

#8
I samband med inmontering av nytt ljudsystem så har jag ljuddämpare samtliga dörrar (både inner och yttersida) samt hela skuffen upp på sidorna och även bakluckan. Använt mig av Silent Coat mattor (https://www.brl.se/sv/artiklar/silent-c ... 8-ark.html). Blev en klar förbättring, men den största skillnaden märkte jag redan när bilen var ny och jag gjorde en stor rostskyddsbehandling. Det dämpade verkligen ljuden en hel del.
KIA Sportage Special Edition 1.7 CRDi -15
Annons
Skriv svar

Återgå till "Generella diskussioner"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster