Vilka kartor i Niros navigering?

#1
Jag håller på att sätta mig in i Nirons navigering och finner en del underligheter vad gäller var kartorna kommer i från.

Uppenbarligen är TomTom inblandad i det hela på något sätt:
"Connected Services använder TomTom live Service så att användaren kan ........." (ur manualen till navigeringssystemet)

TomTom har ju sina f d Tele Atlas-kartor, men kollar man noggrannare, så verkar det vara HERE (fd Navteq) som levererar kartorna (sid 2 ur samma manual).

KIA hänvisar till denna sajt för support (fortfarande ur samma manuals sista sida):

http://www.navigation.com/kia
och den leder till just KIAs sida där det mycket förutsägbart står: "To get the latest version of your map, please contact your local dealer"

Struntar man i "/kia" och kollar på http://www.navigation.com så kommer man till en klart utmärkt HERE-sajt med massor av fordonstillverkare listade.
En klick på KIA där leder till samma glada "To get the latest version of your map, please contact your local dealer".

Jag har under lång tid använt just HERE (även under dess förra liv som Nokias kartor) som navigator på min iPhone på resor genom Europa och tycker att det fungerat alldeles utmärkt - mycket bättre än Garmin och senare Navigon, som båda kostar en rejäl slant. HERE har alltid varit gratis och är så fortfarande även efter att Audi, BMW och MB blivit ägare.
Med dessa erfarenheter i bagaget skulle jag gärna se att det är HERE i min Niro!

HEREs kartor på iPhone uppdateras rätt ofta - i snitt 3-4 gånger per år, men vad jag förstås så ingår bara 1 årlig uppdatering i KIAs bilar........

Någon som vet hur det ligger till med KIA-kartornas ursprung?


2017 KIA Niro 1,6 Hybrid DCT6 Pluspaket 1, Platinum Graphite
Har haft: alla tänkbara MB & BMW
Annons

Re: Vilka kartor i Niros navigering?

#3
HellboyElvis skrev:Kartorna i KIA är Navteq (HERE), och uppdateras numera så ofta som en gång per år (tidigare en gång per 1,5-2 år)
Kommer eventuellt att uppdateras ännu tätare inom de närmsta åren.


Låter betryggande och hoppfullt!

Vore trevligt om det fanns ett alternativ att hantera sina POIs på dator och sedan föra över dom direkt till navigatorn - som är fallet med appen HERE, som har en webbversion där man med ett gratiskonto snabbt synkar infon till telefonen. Funkar både till iPhone och Android.
Än så länge får man nöja med att fixa sina POIs med lämpligt GPX-verktyg på datorn - exportera till USB och sedan importera dom till bilen. Detta fungerar felfritt på min Niro!
Det verktyg jag använder på Mac är GPX Editor, som finns på Appstore för 65:-

Allt för att slippa sitta och fippla med att mata in allt via bilens skärm......
2017 KIA Niro 1,6 Hybrid DCT6 Pluspaket 1, Platinum Graphite
Har haft: alla tänkbara MB & BMW

Re: Vilka kartor i Niros navigering?

#4
Letar efter inställningen för att aktivera varning för fartkameror. Telefonen (Samsung s7) är parad med bilen via Hotspot och telefon och kontakter fungerar fint på display. Letade under Inställningar/Navigering men hittar inte något om fartkameror under någon av undermenyerna. Detta har fungerat förut och jag vet att jag bockat i valet tidigare men som sagt, nu är det borta. Provat med USB-kabel ansluten också men hittar inte.

Skickat från min Lenovo TB2-X30F via Tapatalk
Annons
Skriv svar

Återgå till "Niro"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst