Obalans i bakvagn

#1
Har en ceed -11 som nöter bakdäcken på insidan. Nöter vartannat mönster, som att det är obalans. Det är gjort tre hjulinstälningar där dom också kontrollerat om det är något glapp i bussningar eller hjullager. Dom hittar inget glapp. Dom två första hjulinstälningarna gjordes på ej auktoriserad verkstad. Den senaste på kia verkstad. Besiktningen hade inget att anmärka heller. Dom fick justera toe in på alla hjulen nu senast. Men problemet kvarstår. Har själv bytt stötdämpare bak på bilen efter senaste verkstad besöket. Har nån förslag på hur jag ska gå vidare?


Kia Ceed eco dynamics 2011
Annons

Re: Obalans i bakvagn

#2
Har du bytt däck efter hjulinställningen? Har däcken väl blivit som du beskriver (taggiga / klackar / ojämna) så blir de aldrig bra igen.
Så har du inte provat med nya däck efter justering så kan du inte riktigt veta om det blivit bra eller inte...
KIA Sportage Special Edition 1.7 CRDi

Re: Obalans i bakvagn

#4
När man tittar på däcken ser det ut som att höger bakdäck har mer negativ camber än det vänstra. Det blev bättre med nya stötdämpare men lutar ännu lite mer än det vänstra.
Kia Ceed eco dynamics 2011

Re: Obalans i bakvagn

#5
Det nöter inte däcken mer men problemet med obalans kvarstår, ibland och vid vissa farter. Det kommer och går. Har bytt fjädrarna bak igår för jag upplevde bilen lite svajig. Innan var obalansen konstat vid 140 kmt. Nu efter fjäder byte vibrerar det konstant vid 120 men inte alls vid 140. Har brytit och bänt i bussningar men känner inte något onormalt spel. Bara att det fjädrar i gummit. Det enda som rör sig lite mer är krägningshämmar staget. Mycket irriterande fel..
Kia Ceed eco dynamics 2011
Annons
Skriv svar

Återgå till "Problem"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 1 och 0 gäst