Fjärrlåset låser inte förardörren

#1
Hej!

Har problem med min Cee'd 2011, så fort det blir minusgrader så låser sig inte förardörren (de andra dörrarna gör det). Så det automatiska låset som skall låsa bilen när man börjar köra försöker en 2-3 gånger innan det slutar att försöka. Efter jag har kört någon timma så brukar det gå att få låst bilen. Har sprayat 5-56 men utan att har hjälpt, kanske inte där problemet ligger?

Är detta något man kan få fixat själv?


Annons

Re: Fjärrlåset låser inte förardörren

#3
Satt precis och skulle skriva ett inlägg då jag har precis samma problem som TS.

Problemet började med att förardörren vid minusgrader ej gick att öppna utifrån, den låstes upp men gick inte att öppna med dörrhandtaget utan man var tvungen att klättra in och öppna med det inre handtaget.

Nu när det är lite mildare (fortfarande 0 och kallare) så har jag märkt att när man låser med fjärren så blinkar inte lamporna. Efter lite undersökning har jag kommit fram till att förardörren inte låser sig.

Jag testade att låsa/låsa upp manuellt med nyckel och det funkar utmärkt, det är alltså bara med fjärren den inte går att låsa/låsa upp.
Jag har även samma fel med autolåset när man kör över 10km/h, den klickar 2-3 gånger som att den försöker låsa och därefter slutar den klicka men lampan blinkar.

Då det går att låsa manuellt misstänker jag att det inte är något fel på själva låsmekanismen, men är det två separata motorer som låser dörren beroende på om det är fjärr/autolås eller nyckel man låser med? Och hur löser man detta? Är det smörja som gäller eller är det bara att hoppas det funkar efter längre period med mildväder?

Bilen har stått i varmgarage över natten flera nätter i rad utan att felet är avhjälpt.

Kia cee´d 2011

Re: Fjärrlåset låser inte förardörren

#5
AndersN skrev:Nån som har nån lösning på detta ännu? Har märkt att min ceed 2010 har samma problem som övriga i tråden. Alltid när det är -5 grader eller kallare.


Har detta löst sig för dig när våren har kommit tidigare år?

Sjukt frustrerande problem då auto-låset inte funkar som det ska, så ska jag hämta upp någon så måste jag stänga av bilen och sedan låsa upp med fjärren för att någon ska kunna kliva in i bilen, kan alltså inte öppna med hjälp av knappen inne i bilen(den blinkar bara).

Kan man göra något för att lösa detta eller brukar det ge sig när det blir konstanta plusgrader? 10 nätter i varmgarage har inte hjälpt :(
Annons
Skriv svar

Återgå till "Problem"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 5 och 0 gäster